نرم کننده مو چیست و یک نرم کننده خوب مو چه ویژگی هایی دارد؟ اگر از جمله افرادی هستید که برای موی خود از نرم کنندهی مو استفاده میکنید توصیه می کنیم این مقاله را به طور کامل مطالعه نموده تا نکاتی تازه و مفید در مورد نرمکنندهها کسب کنید. ما در این مقاله میکوشیم که شما را به طور کامل با نرمکنندههای مو و اثری که بر روی مو دارند آشنا کنیم. همچنین در مورد ویژگیهای یک نرمکنندهی مو با کیفیت مطالبی را برای شما بیان خواهیم کرد.
نرم کننده مو
نرم کننده مو یک محصول مراقبت از مو است که برای بهبود حس، ظاهر و حالتپذیری مو استفاده میشود. هدف اصلی آن کاهش اصطکاک بین رشتههای مو است تا امکان برس زدن یا شانه کردن نرمتر را فراهم کند، که در غیر این صورت ممکن است باعث آسیب به پوست سر و مو شود. یک نرمکننده مو باعث میشود شانه زدن مو لذتبخش بوده و حس بهتر پیدا کنید. بعضی از نرمکننده های مو دارای فواید مختلف دیگری مانند ترمیم مو، تقویت، یا کاهش دو شاخه شدن مو میباشند.
نرمکنندهها در طیف گستردهای از اشکال از جمله مایعات چسبناک، ژلها و کرمها و همچنین لوسیونها و اسپریها در دسترس هستند. نرم کننده مو معمولاً بعد از شستن کامل مو استفاده میشود. بعضی از نرم کننده نیاز به آبکشی داشته و بعضی بدون نیاز به آبکشی میباشند.
تاریخچه نرمکنندههای مو
در ادامه مقاله ی ( نرم کننده مو چیست و یک نرم کننده خوب مو چه ویژگی هایی دارد؟ ) میخواهیم در مورد تاریخچه استفاده از نرمکنندههای مو با شما صحبت کنیم. برای قرن ها، روغنهای طبیعی برای حالت دادن به موهای انسان استفاده می شده است. یک نرمکننده محبوب در میان مردان در اواخر دوره ویکتوریا، روغن ماکاسار Macassar oil بود. روغن ماکاسار یک روغن ترکیبی است که عمدتاً توسط مردان اروپای غربی در طول دهه 1800 و اوایل دهه 1900 به عنوان نرمکننده مو برای اصلاح و حالت دادن به موها استفاده میشد. اما این محصول کاملاً چرب و سنگین بود.
در آغاز قرن بیستم عطرساز معروف فرانسوی ادوارد پینو محصولی را که برلیانتین نامیده بود در نمایشگاه 1900 یونیورسل در پاریس ارائه کرد. محصول او برای نرم کردن موهای مردان از جمله ریش و سبیل در نظر گرفته شده بود. از زمان اختراع محصولات اولیه Pinaud، علم مدرن صنعت نرم کنندههای مو را به گونهای توسعه داده است که از سیلیکون، الکلهای چرب و ترکیبات آمونیوم چهارتایی ساخته شدهاند. این محصولات شیمیایی دارای مزایای حالت دهنده مو بدون احساس چربی یا سنگینی هستند.
چگونگی عملکرد نرم کننده
خارجی ترین لایه فولیکول مو کوتیکول نامیده میشود و عمدتاً از کراتین تشکیل شده است. این کوتیکول غنی از گروه های سیستئین است که اسیدی خفیف دارند. هنگامی که مو شسته میشود، این گروهها میتوانند پروتونه شوند و به موها بار منفی میدهند.
مواد تشکیلدهنده نرمکننده، به ویژه گونه های آمونیوم چهارتایی با بار مثبت، مانند کلرید behentrimonium یا پلیمرهایی که به عنوان Polyquaternium-XX شناخته میشوند، که در آن XX یک عدد دلخواه است، میتوانند از طریق فعل و انفعالات الکترواستاتیکی به مو متصل شوند. پس از اتصال این ترکیبات اثرات متعددی دارند. ستون فقرات هیدروکربنی طولانی آنها به روان کردن سطح هر فولیکول مو کمک میکند، احساس زبری را کاهش میدهد و به شانه کردن کمک میکند.
پوشش سطحی گروه های کاتیونی به این معنی است که موها به صورت الکترواستاتیکی از یکدیگر دفع میشوند که باعث کاهش کلوخه شدن آنها می شود. این ترکیبات همچنین می توانند به عنوان عوامل ضد الکتریسیته ساکن عمل کنند که به کاهش وز کردن کمک می کند.
عناصر موجود در یک نرم کننده و عملکرد آن
مواد تشکیل دهنده یک نرم کننده بسته به برند آن بسیار متفاوت می باشد. اما به طور کلی آنچه که در یک نرم کننده استفاده می شود شامل موارد زیر می باشد.
اسیدی کننده ها
اسیدی کننده ها یا تنظیم کننده های اسیدیته که PH نرم کننده را در حدود 3.5 حفظ می کنند. در تماس با محیط اسیدی، سطح پوستهدار مو تا حدی سفت میشود، زیرا پیوندهای هیدروژنی بین مولکولهای کراتین تقویت میشوند.
عوامل ضد الکتریسیته
عوامل ضد الکتریسیته ساکن که به مو متصل می شوند و استاتیک را کاهش می دهند، می توانند شامل پلیمرهای کاتیونی مانند Polyquaternium-10 و Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride باشند.
گره زدایی
گره زدایی که pH سطح مو را به عنوان اسیدی کننده یا با پوشش دادن آن با پلیمرها به عنوان براق کننده تغییر می دهند.
براق کننده ها
براق کننده ها، مواد شیمیایی منعکس کننده نور که به سطح مو می چسبند، که معمولاً شامل پلیمرها، سیلیکون ها، دایمتیکون یا سیکلوپنتاسیلوکسان می باشند.
روان کننده ها
روان کننده ها مانند الکل های چرب، پانتنول، دایمتیکون و غیره.
مرطوب کننده ها
مرطوب کننده ها که نقش آنها حفظ رطوبت در مو میباشد.
روغن ها
روغن ها (EFAs – اسیدهای چرب ضروری)، که می توانند به موهای خشک/متخلخل کمک کنند تا نرم و انعطاف پذیرتر شوند. پوست سر یک روغن طبیعی به نام سبوم تولید میکند. EFA ها نزدیکترین چیز به سبوم طبیعی هستند.
نگهدارنده ها
نگهدارنده هایی که محصول را از فساد میکروارگانیسم ها در طول عمر مفید محافظت میکنند.
بازسازیکنندهها
بازسازیکنندهها، معمولاً دارای پروتئین هیدرولیز شده هستند. نقش آنها ظاهراً نفوذ به مو و تقویت ساختار آن از طریق اتصال عرضی پلیمری است.
ضد آفتاب
ضد آفتاب، برای محافظت در برابر تخریب پروتئین و از دست دادن رنگ مو می باشد. در حال حاضر Benzophenone-4 و Ethylhexyl Methoxycinnamate دو ضد آفتابی هستند که بیشتر در محصولات مو استفاده می شوند. سینامیدوپیل تریمونیوم کلراید و تعدادی دیگر به میزان بسیار کمتری استفاده می شوند. ضدآفتابهای رایجی که برای پوست استفاده میشود، به دلیل اثرات بافت و وزن، به ندرت برای محصولات مو استفاده میشوند.
سورفکتانت ها
سورفکتانت ها – تقریباً 97 درصد موها از پروتئینی به نام کراتین تشکیل شده است. سطح کراتین حاوی اسیدهای آمینه با بار منفی است. بنابراین نرم کننده های مو معمولا حاوی سورفکتانت های کاتیونی هستند که به طور کامل شسته نمی شوند، زیرا انتهای آبدوست آنها به شدت به کراتین متصل می شود. سپس انتهای آبگریز مولکول های سورفکتانت به عنوان سطح موی جدید عمل می کند.
محافظهای حرارتی
محافظهای حرارتی، معمولاً پلیمرهای جاذب گرما، از موها در برابر گرمای بیش از حد، به عنوان مثال، سشوار کردن، اتوهای فرکننده یا غلتکهای داغ محافظت میکنند.
امیدواریم تا به اینجا مطالب خوبی را در مورد نرم کننده های مو دریافت کرده باشید. در ادامه مقاله ی ( نرم کننده مو چیست و یک نرم کننده خوب مو چه ویژگی هایی دارد؟ ) با ما باشید تا در مورد انواع نرم کننده های مو برای شما مطالبی را بیان نماییم.
انواع نرم کننده ها
- نرم کننده موهای معمولی : این نوع از نرم کننده ها از شکنندگی و نازک شدن مو جلوگیری می کنند.
- نرم کننده موهای خشک و آسیب دیده : دارای فرمول خاص و مناسب موهای دکلره، رنگ شده یا موهایی که بر اثر حرارت دادن های مداوم آسیب دیده اند می باشند
- نرم کننده موهای چرب : در ساختار این نوع از نرم کننده ها چربی کمتری به کار رفته در نتیجه باعث چرب شدن مو نمی شوند.
- نرم کننده موهای خشک و وز : در ساختار این نوع از نرم کننده ها از روغن زیتون و ویتامین E استفاده شده تا از وز شدن مو جلوگیری شود.
- نرم کننده موی رنگ شده : این نوع از نرم کننده ها باعث تثبیت رنگ مو شده و باعث مات شدن و کدر شدن رنگ مو نمی شوند.
- نرم کننده موهای فر و مجعد : در این نوع از نرم کننده ها از روغن های گیاهی برای نمدار کردن مو و جلوگیری از خشکی موی مجعد استفاده شده است
- نرم کننده موهای نازک : این نوع از نرم کننده به گونه فرموله شده اند که باعث حجم دهندگی موی نازک شده و با آبرسانی و مرطوب کنندگی مناسب مو باعث پرحجم شدن مو می شوند.
ویژگی های یک نرم کننده موی باکیفیت
در این قسمت از مقاله ی ( نرم کننده مو چیست و یک نرم کننده خوب مو چه ویژگی هایی دارد؟ ) می خواهیم ویژگی های یک نرم کننده موی باکیفیت را برای شما بیان کنیم.
- مرطوب کننده و آبرسان
- حفظ و تثبیت رنگ مو
- باز کردن گره های مو
- جلوگیری از خشکی مو
- جلوگیری از وز شدن مو
- شفاف کننده و براق کننده مو
- تقویت کننده و ترمیم کننده مو
- نرم کننده و حفظ حالت زیبای مو
- افزایش استحکام و درخشندگی مو
- آسان کردن و لذت بخش کردن شانه زدن مو
- دارای ضد آفتاب برای محافظت مو در برابر اشعه های مضر خورشید
نکاتی در مورد خرید و استفاده از نرم کننده مو
اکنون و در ادامه مقاله ی ( نرم کننده مو چیست و یک نرم کننده خوب مو چه ویژگی هایی دارد؟ ) نکاتی در مورد خرید و استفاده از نرم کننده مو را برای شما بیان خواهیم کرد. البته قابل ذکر است که فروشگاه اینترنتی برلیان سبز در مجموعه بی نظیر و کمیاب خود بهترین نرم کننده های مو را از برترین برند ها گردآوری کرده است. کافیست به صفحه نرم کننده مو رفته تا با انواع محصولات ما از نزدیک آشنا شوید.
- همیشه نرم کننده مو را از فروشگاه های معتبر خریداری نمایید.
- هنگام خرید نرم کننده به جنس موی خود توجه کنید.
- قبل از استفاده از نرم کننده آب اضافی مو را بگیرید.
- برای موهای مجعد از نرم کننده های آبرسان و مرطوب کننده استفاده کنید.
- برای شروع نرمکننده را به انتهای مو بزنید و بعد به قسمت های بالاتر
- برای شانه مو از شانه ای با دندانه های درشت استفاده کنید.
- از قرار دادن نرمکننده بر روی ریشه مو و پوست سر خودداری کنید.
- هنگام استفاده از نرمکننده به خاصیت آبکشی بودن یا نبودن آن دقت کنید.
- برای حفظ مو در هنگام شنا از نرمکننده های مقاوم در برابر آب استفاده کنید.
نرم کننده های موی برلیان سبز
در این قسمت شماری از نرم کننده های موی برلیان سبز را برای شما نام خواهیم برد. برای آشنایی بیشتر می توانید بر روی لینک های موجود در متن کلیک کرده و وارد صفحه نرم کننده شوید. ما در مورد هر یک از محصولات به صورت کامل و درست توضیحاتی را ارائه داده ایم.
- نرم کننده شوما ترمیم و محافظت کننده مو
- نرمکننده کرمی شوما حاوی روغن آرگان
- نرمکننده مخصوص موهای آسیب دیده داو
- نرمکننده مخصوص موهای رنگ شده داو
- نرمکننده مخصوص موهای شکننده داو
- نرمکننده مو کراتین لروکس
- نرمکننده مو ماتریکس لروکس
- نرمکننده موی آسیب دیده سان سیلک
- نرم کننده موی خشک سان سیلک
- نرمکننده موی ضعیف و شکننده سان سیلک
- نرمکننده موی معمولی سان سیلک
- نرمکننده هفت ویتامینه مو کلیون
- اسپری دو فاز نرمکننده آلوئه ورا و آرگان باباریا
- نرمکننده و بازسازی کننده مو گلیس مدل Ultimate Repair
- نرمکننده و روغن مغذی مو گلیس مدل Oil Nutritive
- نرمکننده عمیق موی رنگ شده سینره
- کرم نرمکننده عمیق موی معمولی سینره
صحبت پایانی
امیدواریم مطالعه مقاله ی ( نرم کننده مو چیست و یک نرم کننده خوب مو چه ویژگی هایی دارد؟ ) برای شما مفید واقع شده باشد. بسیار خوشحال می شویم اگر نکته یا مطلبی از قلم افتاده در قسمت نظرات ما را آگاه سازید.